Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

22/2/08

Φόρα… ΠαΤΡίδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Εμάς δεν μας ενοχλεί καθόλου η δημοσιοποίηση «απορρήτων». Μας ενοχλούν όμως οι "πατριώτες" που εκπλήσσονται τάχα!!

ΣΗΜΕΡΑ: Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι
Όλα, σχεδόν, τα ΜΜΕ ασχολούνται με το φιάσκο της διαρροής του εγγράφου Νίμιτς. Η Υπουργός των Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη [1] ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ενώ στο πλαίσιο του εμφυλίου Πράσινων και Γαλάζιων ο κ. Καραμανλής [2] αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα τονίζοντας ιδιαίτερα ότι αυτό δεν βοηθά το δύσκολο έργο της κυβέρνησης και ο κ. Παπανδρέου [3] έθεσε ζήτημα εμπιστοσύνης στα κόμματα και «πάρε – δώσε» με τα ΜΜΕ.


ΧΘΕΣ: Οι εμπιστευτικές προτάσεις Νίμιτς, τώρα και στα περίπτερα
Πάντως, σχετικά νωρίς, εμείς διαβάσαμε το δελτίο τύπου του ΣΥΝασπισμού, με τον παραπάνω τίτλο, το οποίο, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, μας ενθουσίασε! Και έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε εχθές δια της υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τύπου την μυστικότητα και την εμπιστευτικότητα των προτάσεων Νίμιτς. Το επιχείρημα ήταν ότι μια δημοσιοποίηση του σχετικού κειμένου, θα δυσκόλευε τους λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς που απαιτούνται στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Στο πλαίσιο αυτής της εμπιστευτικότητας η κα Μπακογιάννη εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και -όπως η ίδια διαβεβαίωσε - στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς με τους οποίους συναντήθηκε, ότι θα ήταν καλύτερο στην παρούσα φάση να μην τεθεί στην διάθεσή τους αντίγραφο του κειμένου.
Σήμερα οι εμπιστευτικές προτάσεις Νίμιτς είναι δημοσιευμένες σε πρωινή εφημερίδα.
Τις αποδελτιώσαμε και θα τις μελετήσουμε ώστε να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
Θα περιμένουμε επίσης την διαρροή και άλλου απόρρητου υλικού, ώστε να έχουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα, για αυτή την κρίσιμη και εξαιρετικά σύνθετη φάση, την οποία διέρχεται η εξωτερική μας πολιτική.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ: www.parliamentpress.gr
Μήπως τελικά, ήρθε ο καιρός να μπει η «υπόθεση Ζαχόπουλου» και οι πέριξ αυτής στο αρχείο; Δεν ήταν δα και τίποτε σπουδαίο μπροστά στη διαρροή τόσο κρίσιμων εθνικών εγγράφων!
Άντε παιδιά διαλύστε το, το μαγαζί. Διαμορφώστε τη Βουλή σε Press Room, «περάστε» τα «απόρρητα» έγγραφα σε DVDs και δώστε τα δωρεάν μέσω των εφημερίδων στο λαό! Έτσι ίσως να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας, επιτέλους!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΠΓΔΜ
Πέσμε Γενικά Δημοκρατία της Μακεδονίας

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ
Μπίζνες στο χώρο της Υγείας - Υπηρεσία αποθήκευσης ιατρικών φακέλων δοκιμάζει η Google
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=875261
Ερευνούν τον... καταγγέλλοντα!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11807&subid=2&pubid=516577&tag=7948

ΑΝΑΦΟΡΕΣ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ
[1] Κόρη του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
[2] Ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.
[3] Γιος και εγγονός των τέως πρωθυπουργών κ.κ. Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου, αντίστοιχα.

ΕΙΚΟΝΑ
Τη συνθέσαμε μόνοι μας επειδή έρχονται και οι ΑΠΟΚΡΙΕΣ (ξέρετε εσείς: μάσκες, χαρτοπόλεμοι, χαλβάδες, κ.λπ.). Αλλά η βάση της βρίσκεται στο: www.lwvnewcanaan.org