Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

20/6/08

Μετανάστες... σκέτο



Πολλές φορές, τις περισσότερες από όσες για άλλα θέματα, σε αυτό το blog έχουμε παρουσιάσει το ζήτημα των μεταναστών. Και τώρα έρχεται η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να κλείσει τις πόρτες της «πολιτισμένης» μας ηπείρου σε όλους τους κατατρεγμένους, νέους, γέρους και παιδιά!
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι είμαστε αδίστακτοι και κανένα ρετουσάρισμα της ιστορίας και καμιά ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει από το γονίδιό μας αυτό το ύπουλο, για τον άνθρωπο, χαρακτηριστικό.
Κι επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι κανείς άνθρωπος δεν αφήνει τον τόπο του για πλάκα, ας σταματήσουμε πια να δικαιολογούμαστε φτιάχνοντας σύνθετες λέξεις και φράσεις: λαθρομετανάστης, πολιτικός μετανάστης, οικονομικός μετανάστης, κ.ά. Μόνο μετανάστες είναι.. σκέτο. Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι κι εμείς έτσι κάπως αισθανόμαστε μέσα στην πατρίδα μας μέσα στην Ευρώπη μας.
Τη φωτογραφία από τους πρόσφυγες της Σμύρνης του 1922 τη χαρίζουμε στους αδίστακτους και στους ψηφοφόρους τους στη μνήμη της γιαγιάς μας.