Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

24/4/09

Η γάτα ...το γατάκι της!

Γυμνός βασιλιάς - Αντρέ Ντιντένκο

Αυτό πιστεύω πως θα σκεφθείτε όλοι όταν διαβάσετε τη συνέχεια. Ωστόσο οφείλω να σας επισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά που προβαίνω σε τέτοιου είδους (ανα)δημοσίευση, αλλά και η πρώτη φορά που γράφω στους "Γεφυρισμούς" χωρίς προετοιμασία σε επεξεργαστή κειμένου, χωρίς παραπομπές κ.λπ. Είναι αυθόρμητη η παρούσα και οφείλεται ασφαλώς στον ενθουσιασμό μου για το καμάρι μου, τον έτερο των Γεφυριστών.

..

Ο Κώστας λοιπόν εδώ και λίγους μήνες έχει δημιουργήσει ένα blogάκι με τίτλο "Ποιητές της σκιάς" στο οποίο του στέλνουν με e-mail διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι τα κείμενά τους για αναδημοσίευση. Εγώ τον βοήθησα μόνο σε ορισμένα τεχνικά ζητήματα, επειδή δεν έχει και πολύ διαθέσιμο χρόνο, και ο συνιστολόγος Γιώργος Κάππα ανέλαβε τα εικαστικά δημιουργώντας την εικόνα ώστε να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερο το ύφος αυτού του νεανικού ιστολογίου.

..

Προχθές λοιπόν ο Κώστας έχοντας πολύ καιρό, λόγω φόρτου εργασίας, να γράψει στους "Ποιητές" δημοσίευσε ένα κείμενο το οποίο με άφησε άφωνη. Όχι γιατί δεν τον θεωρώ ικανό να σκεφτεί και να γράψει, αλίμονο, αλλά είναι τέτοιο το θέμα και τέτοια η προσέγγιση που κάνει που πραγματικά με εντυπωσίασε για την ηλικία του.

..

Να σας εξομολογηθώ και κάτι άλλο φίλοι μου; Επειδή ο Κώστας ξεκινά με ένα απόσπασμα του Χόρχε Λουί Μπόρχες κάπου στα μισά του ομολογουμένως σύντομου κειμένου, σηκώθηκα και πήρα το βιβλίο του συγγραφέα "Εγκώμιο της Σκιάς" έχοντας την πεποίθηση ότι τα γράφει ο Μπόρχες όλα αυτά και δεν το θυμάμαι.. Μετά σκέφτηκα για πολλοστή φορά ότι τα γονίδια έδρασαν και τραβάει στα χνάρια του θείου του.

..

Ξέρω, ξέρω.. τώρα σκέφτεστε τον τίτλο που έβαλα παραπάνω ως καλή μαμά. Διαβάστε όμως τον Γυμνό βασιλιά και θα διαπιστώσετε ότι αν υπερβάλλω, το κάνω στο ελάχιστο… ως γάτα για το γατάκι της. Το κείμενο έχει ως εισαγωγή το συμπέρασμα:

..

Ένας γυμνός βασιλιάς είναι ο άνθρωπος

που κοκορεύεται για την κορώνα του

και αγνοεί πως τα ρούχα του λείπουν

Κ.Π.

Σας ευχαριστώ που με αφήνετε να καμαρώνω!

.