Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

10/1/08

ΣΥΝ-πλοκές


Προφανώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι, 10 Ιανουαρίου 2008, η ιστοσελίδα του ΣΥΝ είχε φορτωθεί ατάκτως με τις τελευταίες ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είχαν καμία ημερολογιακή είτε αλφαβητική σειρά, ή τουλάχιστον δεν μπορέσαμε εμείς να διαπιστώσουμε κάποια τέτοια. Όπως και να έχει η λογική σειρά έχει μερικώς αποκατασταθεί και οι ανακοινώσεις έχουν τακτοποιηθεί, τουλάχιστον ημερολογιακά, στη δεύτερη οθόνη.



Μεταξύ αυτών και η συνέντευξη του κ. Τσίπρα η οποία και στην αρχική «τακτοποίηση» είχε ιεραρχηθεί ανορθόδοξα. Πέρα απ΄ αυτό όμως, τα ερωτηματικά που μας άφησαν οι δηλώσεις του υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΝασπισμού είναι πολλά. Έτσι, αποφασίσαμε απλώς να καταγράψουμε τα μεγαλύτερα και να μην τα σχολιάσουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο αυτοσαρκασμός έχει και τα όριά του.
Παρακάμπτοντας τους «ηγεμονισμούς» και τις «συμμετοχικές δημοκρατίες» ως λέξεις και φράσεις που δεν μπορούμε, εκ πεποιθήσεως, να αποδεχθούμε ή να αντιληφθούμε αναρωτιόμαστε τουλάχιστον:
- Πότε ακριβώς ο δικομματισμός χαρακτηριζόταν από ηθική;
- Από πότε οι αγώνες των ανθρώπων την περίοδο της μεταπολίτευσης αποτελούν εμπλοκή;
- Αν είναι επιτακτική η ανάγκη μιας άλλης λειτουργίας στο ΣΥΝασπισμό, αυτό σημαίνει ότι οι καταστατικές αρχές δεν τηρούνται μέχρι σήμερα ή εν πάση περιπτώσει είναι «για τα μάτια»;
- Γιατί το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στους νέους των 400 ευρώ παρά σ΄ όλους τους εργαζόμενους, των λιγότερο από 1.000 ευρώ, που σέρνουν πίσω τους πολλαπλάσιες υποχρεώσεις;
-Τελικά μήπως αναζητείται ένα νέο ΚΚΕ με ολίγον Πα.Σο.Κ.;