Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

29/1/08

Κόψτε τους... κλήση



Όταν μας ρώτησαν πρόσφατα ποιο πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα ενός Δήμαρχου, απαντήσαμε: «να μας επιτρέψει να περπατάμε ανεμπόδιστα στα πεζοδρόμια και στις πλατείες». Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλει με όλους και με όλα: με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, την τροχαία, τους κατοίκους, τους παπάδες, τους επαγγελματίες, κ.ά. Δηλαδή με όλους εκείνους που καταπατούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους μοναδικούς δρόμους των πεζών.
Σε ολόκληρη τη χώρα το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις τραγικές. Αρκεί να πληκτρολογήσετε τις λέξεις «κατάληψη πεζοδρομίου» σε μια μηχανή αναζήτησης και θα δείτε το ζήτημα να εκτυλίσσεται απ΄ άκρου εις άκρου, εφόσον κανείς κρατικός φορέας δεν κάνει τίποτε για να το σταματήσει. Έτσι φαίνεται οι πολίτες ότι έχουν ξεκινήσει να παλεύουν, και γι΄ αυτό, μόνοι τους.

Στη φωτογραφία μια αυτοσχέδια κλήση για παράνομη στάθμευση, που τοποθετήθηκε στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε δρομάκι του Φιλοπάππου. Το αστείο είναι ότι την «κλήση» μας την έδωσε ένας από τους οδηγούς και το θετικό από την κίνηση αυτή είναι ότι ο ίδιος ο οδηγός μας εκμυστηρεύθηκε πως ντρέπεται τόσο πολύ για την πράξη του που όχι μόνο δεν θα ξαναπαρκάρει αλλά ούτε καν θα ξαναπεράσει έξω από το παρκάκι με το αυτοκίνητό του. Να και κάτι παρήγορο!