Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

19/8/09

Αντικαταστάτες



Χαρισμένο στον Κωστή μου που σήμερα γίνεται 22 χρονών. Στον Κωστή που αν και ξέρω ότι ενοχλείται αφάνταστα όταν οι άλλοι δεν θέλουν να διακρίνουν αυτό που ο ίδιος βλέπει στον καθρέφτη του, έχει το (γονιδιακό) πλεονέκτημα όταν αγαπάει να αγαπάει με άλφα κεφαλαίο και να συγχωρεί ή να παραβλέπει με όλα τα γράμματα .. κεφαλαία.

Χρόνια πολλά Κωστή μου και να ΄σαι βέβαιος ότι σε γέννησε άνθρωπος και σ΄ ανάθρεψε στοιχειό. Κάποιες φορές συμβαίνει να ταυτίζονται στο ίδιο άτομο. Ίσως αν ο Γιώργος είχε περισσότερο χώρο να το ανέλυε περαιτέρω.


Στην Ελλάδα όπως και στη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Γαλλία, όλοι οι μεγάλοι και τρανοί άνθρωποι είναι ηλίθια Στοιχειά και όλα τα Στοιχειά έξυπνοι άνθρωποι. Αυτό γίνεται γιατί τα Στοιχειά έχουν μια πολύ κακή συνήθεια.

Όταν γεννήσουν μωρό ηλίθιο, πάνε και κλέβουν αποβραδίς κανένα έξυπνο νεογέννητο ανθρωπάκι και αφήνουν το ελαττωματικό στη θέση του. Οι γονείς του κλεμμένου μωρού κάτι υποπτεύονται, αλλά δεν τολμούν να πάνε στις ερημιές και να ζητήσουν λογαριασμό από τα Στοιχειά.

Έτσι, μένουν με την αμφιβολία και ανατρέφουν τον ηλίθιο Αντικαταστάτη. Μάλιστα, επειδή φοβούνται μην τύχει και γυρίσουν αργότερα τα Στοιχειά και τους κατηγορήσουν πως κακομεταχειρίστηκαν το χαζοπούλι τους, φροντίζουν να το κάνουν μεγάλο και τρανό.

-Οι αντικαταστάστες: Γιώργος Μπλάνας, Εγκυκλοπαίδεια των Τεράτων.
-Ο πίνακας: Ιερώνυμος Μπος, Δύο τέρατα, Kupferstichkabinett, Βερολίνο, από το Olga’s Gallery