Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

5/2/08

Γράφω άρα... e-πάρχω

Τα ιστολόγια αποτελώντας την πιο σύγχρονη μορφή επικοινωνίας φαίνεται να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην προτίμηση των χρηστών του διαδικτύου, στη φάση που η κρίση αξιοπιστίας των ΜΜΕ κορυφώνεται παγκοσμίως.
Η έλλειψη κόστους, η απλούστευση στη διαχείριση αλλά κυρίως η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των blogs, πολύ σύντομα ισχυροποίησαν τη θέση τους στο χώρο της μαζικής επικοινωνίας.
Η ανερχόμενη δύναμή τους αποδεικνύεται όχι μόνο από την αποτελεσματικότητα των προσκλήσεων σε δράση για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, αλλά ακόμη-ακόμη κι από την ανάπτυξη ιστολογίων από τους υποψήφιους πολιτικούς.
Μπορεί ο τρόπος γραφής των bloggers να ποικίλλει όπως και τα θέματα που επικοινωνούν, ωστόσο όλοι μαζί συγκροτούν πλέον την κοινωνία των πολιτών του παγκόσμιου ιστού, την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε από τα φαινόμενα που μαστίζουν τα άλλα ΜΜΕ, διατηρώντας ψηλά το επίπεδο του λόγου, του διαλόγου και της αξιοπιστίας.
Αυτά και άλλα πολλά, καλούνται να συζητήσουν οι Bloggers μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου προς ξημερώματα Δευτέρας.
Και αυτή τη φορά οι Bloggers δεν γράφουν μόνο τα σχόλιά τους αλλά μιλούν στον αέρα του ΣΚΑΪ από την εκπομπή «Ανεμολόγιο» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Λαβίθη ο οποίος στηρίζει και υποστηρίζει τους bloggers από τον πρώτο καιρό της εμφάνισής τους.
Ο Κωνσταντίνος και η παρέα του, συνεχίζουν τις καινοτομίες, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι όλοι οι «μικροί εκδότες του εαυτού τους», θέλουν και μπορούν να ανατρέψουν το άθλιο σκηνικό των ΜΜΕ.

Και όλα βέβαια, με την υποστήριξη του Βάκχου, που οπτικοποιεί μοναδικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας...