Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

13/11/07

Ποιον άλλον έχω εκτός από εσάς;


Επί 14 μήνες, 14 νέοι φωτογράφοι, Έλληνες και ξένοι, σκανάρισαν με το φακό τους τους πολυπολιτισμικούς δρόμους της Αθήνας, απαθανατίζοντας τη συμβίωση ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων. Ταυτόχρονα μαθητές δέκα σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επίσης διαφόρων εθνικοτήτων, φωτογράφισαν σκηνές από την καθημερινότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Το φωτογραφικό υλικό, από την παραπάνω πρωτοβουλία του Βρετανικού Συμβουλίου και του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, συγκεντρώθηκε και παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας.

Το λεύκωμα που κυκλοφόρησε με επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό έχει τον τίτλο «Οι δρόμοι της πόλης» (City Streets) και σε αυτό αποτυπώνονται δηλώσεις μεταναστών που κάθε άλλο παρά ξένοι μπορούν να χαρακτηριστούν, πια.

«Μας είπε η κυρία μας να φέρουμε ο καθένας κάτι από την πατρίδα μας. Ποια πατρίδα μας; Εδώ είναι η πατρίδα μας. Εδώ γεννηθήκαμε. Να φέρουμε κάτι από που;»
Οι μικρές Άννα και Σοφία από την Τουρκία


«Γιατί τώρα, εδώ, αν το σκεφτείτε, εγώ ποιον άλλον έχω εκτός από εσάς;».
Καρίμ, Ιράν, 30 ετών


Η έκθεση θα μεταφερθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη και στις Βρυξέλες ενώ στις 20 Νοεμβρίου θα γίνουν και υπαίθριες εκδηλώσεις.


Φωτ.: η πρώτη του ΑΠΕ από το http://www.in.gr/ και η 2η η πρόσκληση της έκθεσης.