Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

8/3/08

Ευχαριστούμε!



Με νίκη 2-0 επί της Ρετζίνα, η Ίντερ γιόρτασε στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» τα 100 χρόνια ιστορίας της. Οι οπαδοί της είχαν να πουν μόνο ένα… "Ευχαριστούμε"


Όταν στις 9 Μαρτίου 1908 ορισμένα στελέχη της Μίλαν αποφάσισαν να κάνουν την δική τους επανάσταση, δημιούργησαν μια ομάδα. Την ονόμασαν Ιντερνατσιονάλε Μιλάνο καθώς αντίθετα με το μητρικό σύλλογο, εμπιστευόταν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό.


Πέρασαν ήδη 100 χρόνια και οι ιδρυτές της μπορούν να νιώθουν παρά πάνω από υπερήφανοι. Η ομάδα γιόρτασε με νίκη τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής. Στο ρόστερ της βρίσκονται περισσότεροι ξένοι ποδοσφαιριστές από ό,τι Ιταλοί και το παλμαρέ της τα τελευταία τρία χρόνια πλουτίζει συνεχώς.


Οι οπαδοί των «νερατζούρι» είναι δίπλα στην ομάδα και το απέδειξαν και χθες. Ανάρτησαν το μοναδικό πανό του γηπέδου στην Curva Nord (εξέδρα φανατικών) το οποίο ανέγραφε την λέξη: «Ευχαριστούμε».


Ευχαριστούν τον πρόεδρο, τους συντελεστές, τους ποδοσφαιριστές, όσους στήριξαν τον σύλλογο του Μιλάνου. Και αυτοί τούς το ανταπέδωσαν, νικώντας 2-0 την Ρετζίνα με τα γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Νικόλας Μπουρντίσο.


Αυτό όμως όλοι στο «μπλε» Μιλάνο ελπίζουν να είναι η αρχή. Η απαίτηση των οπαδών στο «Τζουζέπε Μεάτσα» ήταν ξεκάθαρη και ακούστηκε σε κάθε άκρη της γειτονικής χώρας στο ημίχρονο: «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τώρα»!


Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη χρονιά για να το πετύχει. Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής δεν είναι για τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες κάτι σημαντικό. Αυτό που μετράει είναι ο τρόπος με τον οποίο γιορτάζεται, και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ο δικτυακός τόπος ΣανΣήμερα.GR παρουσιάζει ένα όμορφο αφιέρωμα στην ιστορική ιταλική ομάδα, όπου μπορείτε να διαβάσετε και για τον ελληνοϊταλό συνιδρυτή της, Ιωάννη Παραμυθιώτη.