Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

7/6/09

Εάν είναι δυνατόν!

Όπως έχει γίνει αντιληπτό (φαντάζομαι δηλαδή) οι Γεφυριστές αν και έχουν την πεποίθηση ότι οι αγώνες στο δρόμο δικαιώνονται, δεν συμμετέχουν σε αυτήν την περίεργη κίνηση και υποκίνηση της αποχής.
.
Προσωπική μου άποψη είναι (την έγραψα και σε σχόλιο) ότι την πλάτη τη γυρίζουμε σε όποιον μας πρόδωσε. Στον εχθρό ορθώνουμε ανάστημα, με όποιον τρόπο. Κι επειδή εγώ δεν αισθάνομαι ότι με έχει προδώσει κάποιος, καθώς ούτε στη ΝΔ ούτε στο Πα.Σο.Κ. πίστεψα ποτέ, μαζεύτηκα πρωί πρωί στο Αιγάλεω για να ψηφίσω.
.

Εκεί λοιπόν, παραδοσιακά, δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω και φίλες/λους, συντρόφους από τα παλιά. Έτσι και σήμερα στις 7.05 το πρωί συναντήθηκα με την Μαρία και τα λέγαμε όταν ο Κωστής βοηθούσε έναν γέροντα ο οποίος έψαχνε τον κατάλογο για τον εντοπισμό του εκλογικού τμήματος που ψήφιζε.

.

Στρέφει λοιπόν η Μαρία το κεφάλι, να καμαρώσει τον Κωστή και την ακούω να αναφωνεί: «Κοίτα, κοίταξε Αλέκα χάλι…». Δίπλα από τον κατάλογο με τα εκλογικά τμήματα ήταν εκείνος του Υπουργείου Εσωτερικών με τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων.

.

Θα αναρωτιέστε που είναι το παράξενο που έκανε την Μαρία και μετά εμένα να αναφωνήσουμε; Προσέξτε πώς έχει γραφεί ο τίτλος του τρίτου κόμματος του Κοινοβουλίου: ΚΟΥμμουνιστικό!!!!!!

.

.

Ασφαλώς οι άνθρωποι θα είχαν τη λαχτάρα να γράψουν ό,τι σκέπτονταν σχετικά, λ.χ. κΟΥμμουνιστοσυμμορίτες. Αλλά ένεκα Ευρώπης, που λέει κι ένας φίλος, δεν μπορέσανε να εκφραστούν ελεύθερα. Εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα τον πατέρα μου που διέκρινε αν κάποιος είναι αντικομμουνιστής από τον τρόπο που έλεγε τα αρχικά του ΚΚΕ. Αν τα έλεγε Κάπα Κάπα άστα να πάνε. Αν τα διάβαζε Κου Κου έ άλλαζε το πράμα.

.

Οι σκέψεις και τα σχόλια δικά σας.

.