Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

5/12/07

Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου


Μετανάστης από την Τενερίφη δέχεται τις φροντίδες ανθρώπων στα Κανάρια Νησιά. Δύο από τους 40, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς μια άλλη ζωή.
Τις ίδιες μέρες στο Αιγάλεω Πακιστανοί μετανάστες δέχονται επίθεση στο σπίτι τους από άγνωστους «Ελληνάρες». Στο Αιγάλεω που δημιουργήθηκε από οικογένειες εξαθλιωμένων εσωτερικών μεταναστών στα τέλη του 19ου αιώνα. Στην πόλη που τα πρώτα σπίτια της ακουμπούσαν στην μάντρα του Πυριτιδοποιείου όπου έμπαιναν να δουλέψουν, για ένα κομμάτι ψωμί, οι πρώτοι και μοναδικοί κάτοικοί της χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν. Στο Αιγάλεω που γνώρισε την ανάπτυξη από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.
Η αφίσα των Αναρχικών της πόλης μας τα λέει όλα. Εκείνο που δεν χώρεσε να γράψουν τα παιδιά αυτά είναι η εκμετάλλευση των μεταναστών από τους ίδιους που διαμαρτύρονται για την παρουσία τους! Αλήθεια οι Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση ζήτησαν μήπως τις αποδείξεις ενοικίων που καταβάλλουν οι δύστυχοι άνθρωποι για να στοιβάζονται σε άθλια και πανάκριβα δωμάτια κατά δεκάδες; Ή δεν είναι δική τους δουλειά;
Φωτ.: από το http://www.bbc.com/